1 miljard Bitcoin P2P-handelaren: niemand zet zicht op Nigeria en het mondiale zuiden

Ik sprak onlangs met Ray Youssef, CEO van Van niemandeen peer-to-peer (P2P) bitcoin-handelsplatform met tal van andere functionaliteiten, over hoe NoOnes zijn gebruikers empowert, wat het doet als reactie op het harde optreden van de Nigeriaanse regering tegen Binance P2P en waarom P2P-marktplaatsen een cruciale rol spelen bij het vervullen van de belofte van bitcoin als ruilmiddel.

Youssef en het mondiale team van NoOnes hebben een missie om een ​​einde te maken aan de financiële apartheid en om de financieel achtergestelde mensen over de hele wereld te verenigen. Daarbij nemen ze het op tegen de oude financiële garde, gedreven door de overtuiging dat wanneer mensen vrijelijk met elkaar kunnen handelen met behulp van bitcoin, de onderdrukkende machten hun invloed op degenen die in ontwikkelingseconomieën leven zullen verliezen.

Hieronder volgt een transcriptie van ons gesprek, lichtjes aangepast voor lengte en duidelijkheid.

Frank Corva: Wat is de primaire missie van NoOnes?

Ray Youssef: Het is het eerste peer-to-peer gedistribueerde land ter wereld. Ik zie mezelf als een van de belangrijkste pleitbezorgers, en niet alleen als CEO – iemand die het volk vertegenwoordigt. We willen de komende zes jaar een miljard burgers aan boord krijgen.

Met burgers bedoel ik betrokken klanten. Ze gebruiken het niet slechts eens in de twee weken. Om dit te kunnen overwinnen, moeten ze er diep bij betrokken zijn. Dat betekent een miljard dagelijks betrokken mensen. Het is een verbazingwekkend aantal als je bedenkt dat Binance 120 miljoen gebruikers heeft en ongeveer 2-3% van hen waarschijnlijk maandelijks actief is. We proberen het honderdvoudige te bereiken.

Corva: Hoeveel mensen maken er momenteel gebruik van?

Youssef: We hebben ongeveer 400.000 actieve gebruikers, wat behoorlijk verbazingwekkend is. Mijn oude bedrijf had ongeveer een kwart miljoen actieve (gebruikers). Het doel hier is niet alleen om lege aanmeldingen te krijgen. Het doel hier is om mensen actief te maken.

Corva: U hebt gesproken over hoe apps als NoOnes en Bitcoin kunnen helpen een einde te maken aan de ‘financiële apartheid’. Kunt u deze term definiëren?

Youssef: Financiële apartheid is de meest kwaadaardige vorm van apartheid. Het zijn onzichtbare ketens die feitelijk de overgrote meerderheid van de wereld al meer dan honderd jaar arm houden, en mensen zijn zich daar niet eens van bewust. Het manifesteert zich op zoveel verschillende manieren.

Gebroken overregulering (is één vorm ervan). Afrika is de meest overgereguleerde regio ter wereld. M-Pesa is de beste mobiele portemonnee in Kenia. 98,8% van de Kenianen heeft een M-Pesa-portemonnee. M-Pesa is zo groot dat het buiten Kenia is uitgebreid naar Ghana, Zuid-Afrika en andere Afrikaanse landen, maar je kunt nog steeds geen geld sturen van een M-Pesa-portemonnee in Kenia naar een M-Pesa-portemonnee in Ghana of Zuid-Afrika.

U zit gevangen in de economie waar uw paspoort is afgegeven. U heeft geen toegang tot liquiditeit in andere landen, en zij hebben geen toegang tot liquiditeit in uw land.

Het probleem wordt nog erger als je kijkt naar de handel tussen bedrijven. De pan-Europese handel bedraagt ​​69%. In Azië denk ik dat dit 59% is. Latijns-Amerika zakt naar 30%. En Afrika, officieel ligt het op 13%.

Maar Raad eens? Het werkelijke aantal bedraagt ​​minder dan 1%. Omdat ze in die 13% al deze Amerikaanse en westerse bedrijven tellen die alleen maar lokale namen hebben. De intracontinentale Afrikaanse handel bedraagt ​​minder dan 1%. Als dat geen financiële apartheid schreeuwt, wat dan wel?

Corva: Over Afrika gesproken, laten we bespreken wat er in Nigeria gebeurt. De regering gijzelde twee leidinggevenden van Binance. Als reactie daarop is Binance gestopt met het ondersteunen van de Naira en heeft het zijn P2P-handelsplatform in Nigeria gesloten. NoOnes stelt momenteel Binance P2P-handelaren in staat hun P2P-handelsprofielen over te dragen van Binance naar NoOnes. Hoe gaat dit?

Youssef: Handelaren zijn erg blij dat hun feedback wordt geïmporteerd. Het is zeer belangrijk. De reputatie in deze branche is enorm, vooral als u een OTC-handelaar bent. (Dus) we hebben een speciale landingspagina gemaakt voor alle peer-to-peer-vluchtelingen.

Ze zijn erg blij om langs te komen en rechtstreeks met de CEO te kunnen praten via een Telegram- en WhatsApp-kanaal. Dat gaat een lange weg.

Binance wordt momenteel verscheurd door de Amerikaanse regering. Waarom gingen ze zo hard voor deze man (Changpeng Zhao (CZ), de voormalige CEO van Binance)? Waren ze boos dat hij zijn eigen gebruikers voorop zette? Nee. Dat interesseerde hen helemaal niets.

Waar ze echt om gaven, was dat CZ en Binance ons allemaal – allemaal boeren daarbuiten – financiële toegang gaven via peer-to-peer-handel. Het feit dat er 120 miljoen mensen op hetzelfde interne geldtransmissienetwerk zitten en dat CZ over de hele wereld over al deze afritten naar lokaal geld beschikt, heeft hen in de war gebracht.

Weet je nog, de man waar ze vóór CZ achteraan kwamen? Roos.

Corva: Ross Ulbricht?

Youssef: Ja meneer. Peer-to-peer is de vijand, en dat is altijd zo geweest. Ze hebben Ross al ruim elf jaar in de gevangenis. Hij zette gewoon een website op, zoals Amazon of eBay, waar iedereen met wie dan ook iets kon ruilen.

(Tuurlijk,) sommige mensen verkochten daar wat wiet. Daarvoor verzonnen ze dit verhaal over (zijn betrokkenheid bij een moordcomplot). Dit is allemaal afval. Dit is een lieve, onschuldige jongen. En ze stopten hem in de gevangenis voor twee levenslange gevangenisstraffen.

Corva: En Sam Bankman-Fried kreeg maar 25 jaar.

Youssef: De enige reden waarom Sam Bankman-Fried überhaupt tijd kreeg, was omdat sommige rijke mensen wat geld verloren. Dit is de enige reden waarom Madoff überhaupt tijd kreeg. te. Als hij arme mensen zou beroven, zou het niemand iets kunnen schelen. Maar Ross Ulbricht, man, ze sloegen hem met alles omdat ze konden. Ze wilden een boodschap sturen: “Hé, als je probeert mondiale vrije marktplaatsen – echte handel – tot stand te brengen, gaan we je vernietigen. Daar raak je niet aan.”

En raad eens? Dat hebben ze (ook) met bitcoin gedaan. Ze zeiden: “Hé, we laten bitcoin bestaan ​​als waardeopslagmiddel. Als u goed met ons overweg kunt, geven wij u een ETF-ticker. Daar gaan we onze pensioenfondsen in stoppen. We laten de prijs hoog stijgen. Je zult net iets beter af zijn dan alle anderen. Maar je moet dit hele ruilmiddel (ding) opgeven.

We hebben letterlijk het beste ter wereld opgegeven, een vrij systeem van echte handel voor een opslag van waarde voor gewoon weer een snelle pomp en dump om rijk te worden. Het begint eigenlijk tot ons allemaal door te dringen: Oh, mijn hemel. Roger Ver had gelijk.

Corva: Ik keek eigenlijk net naar een interview met hem op The Bitcoin Takeover. Hij maakte een aantal interessante punten die in lijn zijn met wat u zegt.

Youssef: Ik bedoel, ja, ik zat vroeger ook over Roger heen te pissen met alle andere clowns, maar de kerel heeft gelijk. We zijn het ethos kwijtgeraakt. We zijn de fundamentele basis kwijtgeraakt voor wat we doen. En als ze er daadwerkelijk in slagen om bitcoin als ruilmiddel buiten beeld te houden en het alleen maar als waardeopslagmiddel te behouden, zullen we uiteindelijk alles verliezen.

Zonder wat er in het Mondiale Zuiden gebeurt, is het leeg. En eerlijk gezegd is het Mondiale Zuiden grotendeels overgestapt op USDT op Tron. Het enige land dat bitcoin nog steeds voornamelijk gebruikt voor een medium-uitwisseling is Nigeria. Maar de waarheid is dat USDT op Tron veel goedkoper is. Het kent geen volatiliteit. Het is veel logischer. Hoe gaan we daarmee concurreren?

Corva: Dat is een goede vraag. Even terug naar Nigeria. NoOnes heeft teamleden ter plaatse die het platform promoten nadat Binance P2P is gestopt. Maakt u zich wel eens zorgen over hun veiligheid? Hoe ga je om met het feit dat ze gemakkelijk doelwit kunnen worden?

Youssef: Ten eerste zou ik proberen ze het land uit te krijgen. En als we dat niet kunnen doen, dan zou ik ze vragen om zo laag mogelijk op de voorgrond te treden. We houden ook iets op de bank om hen juridisch te vertegenwoordigen. Ik wil niet dat iemand de gevangenis in gaat voor wat ik doe. Ik ga niet spelen met de vrijheid of veiligheid van anderen.

Maar gedurende dit hele proces heeft iedereen de hele Nigeriaanse regering bekritiseerd. Ze zeggen: “Deze mensen zijn dom”, en dat helpt niet. Er zijn een aantal zeer slimme mensen in de Nigeriaanse regering die precies weten wat er aan de hand is, maar ze kunnen hun eigen mensen niet precies vertellen wat er aan de hand is, omdat hun eigen mensen het niet aankunnen of hen niet kunnen helpen.

Elke keer als ik hierover praat op Bloomberg of CNN Africa, zeg ik: “De regeringen zijn niet het probleem. Er wordt externe druk op hen uitgeoefend waar wij ons niet van bewust zijn.” En dit is altijd het geval in al deze situaties, of het nu Zimbabwe of Venezuela betreft.

Ik nodig de regering uit om op elk moment te praten. Peer-to-peer is geen probleem, maar de oplossing om het onevenwicht in de Nigeriaanse kapitaalcontrole daadwerkelijk te corrigeren. Als je naar peer-to-peer-handelaren gaat en zegt: “We hebben je nodig om ons te helpen meer Amerikaanse dollars in de regering hier te krijgen om de prijs van de Naira te stabiliseren, dan zeggen ze: ‘Oké, (laten we) het doen voor Nigeria. ”

(Echter) ze zullen er geen geld door verliezen. Ze willen er wat geld mee verdienen. Maar als ze de keuze hebben tussen het juiste doen om iedereen op de lange termijn te helpen en iets minder winst maken, zullen ze dat nemen. Geloof me, deze mensen zijn niet dom. Ze weten dat wat goed is voor het land ook goed voor hen is, en daar moet gebruik van worden gemaakt.

Corva: Over mensen gesproken die niet dom zijn: het team van NoOnes richt zich sterk op onderwijs. Hoe uitdagend is het om mensen op het terrein les te geven?

Youssef: Ik plaatste een video op mijn Twitter van een van onze workshops. Er waren daar ruim duizend mensen. Zoveel honger is hiernaar.

Iedereen heeft bullish onderwijs nodig. Wat ik bedoel met bullish onderwijs is niet de één, twee, drieën, of zelfs maar hoe de blockchain werkt. Het maakt niemand echt uit. Het is hoe je geld kunt verdienen. Mensen willen hun leven veranderen.

U kunt geld over de hele wereld verplaatsen om arbitrage te benutten. U kunt heel eenvoudig beginnen en een aanbieding doen om bitcoin goedkoop te kopen op NoOnes en deze vervolgens te verkopen op een andere beurs, een lokale beurs, of u nu in Zuid-Afrika of Malawi bent of waar dan ook, tegen een prijs van 10% plus. Dat is wat sommige mensen doen.

Een man met wie ik vorige week sprak, verdiende €2.000 per maand – hij kocht gewoon goedkoop bitcoin en verkocht het voor 9-10% van waar hij het voor kocht. Hij (vertelde mij): “Dit is hoe ik mijn studie betaal.” Hij besteedt slechts vijf uur per week aan deze transacties.

Er is nog een kerel in Zuid-Afrika, en hij heeft een probleem geïdentificeerd. Nigeriaanse arbeiders willen geld naar mama sturen. Ze kunnen het niet doen omdat ze geen Zuid-Afrikaanse bankrekening hebben. Dus zegt hij tegen hen: ‘Stort uw geld op mijn Zuid-Afrikaanse bankrekening.’ Hij neemt gewoon dat geld, koopt er bitcoin mee, verkoopt die Bitcoin aan iemand in Nigeria op de NoOnes-marktplaats en zegt: “Stuur een overboeking naar de bankrekening van de moeder van deze man.”

Hij voerde twee peer-to-peer-transacties uit en veranderde de (Zuid-Afrikaanse) Rand in een Nigeriaanse bankoverschrijving, en de mensen ter plaatse zijn super blij dat ze het niet zelf hoefden te doen. Ze stopten gewoon geld op de bank en gaven hem het bankrekeningnummer van zijn moeder. Hij deed al het werk. Hij bankiert en maakt winst. Hij begon zijn eigen geldovermakingscorridor. Hij is eigenlijk Western Union voor de zeer specifieke corridor van Zuid-Afrika naar Nigeria.

Corva: Dit zijn ongelooflijke verhalen. Als ik aan NoOnes denk, denk ik aan mensen over de hele wereld die toegang krijgen tot bitcoin, en niet noodzakelijkerwijs ondernemers worden die het platform gebruiken. Het is geweldig om te horen dat P2P bitcoin-handel dit mogelijk maakt.

Youssef: Absoluut. We bevinden ons momenteel midden in de peer-to-peer-revolutie. Het begon met internet. We hebben al deze mobiele apparaten en al deze startups die alles ontwrichtten behalve de financiën. Toen kregen we peer-to-peer elektronisch geld. Nu vechten we voor de ziel ervan als ruilmiddel.

Peer-to-peer-marktplaatsen zijn de laatste stap. Daarom hebben ze Ross Ulbricht in de gevangenis gestopt. Daar hebben ze CZ voor in de boeien geslagen. Ze willen niet dat iemand het daadwerkelijk afmaakt, waardoor de peer-to-peer-revolutie wordt voltooid.

We gaan naar de ouders, de boerenmarkten, maar als het geld niet peer-to-peer is, zal niets ervan blijven hangen. Als we eenmaal peer-to-peer zijn geworden, welke macht hebben ze dan?

De mensheid is officieel één zodra we dat lint rond de peer-to-peer-revolutie hebben gebonden.

Leave a Comment