Throwback: Zweedse motorwisselwaanzin op Elmia 2014

2024 Inleiding

Dit weekend keert de Zweedse Custom Motor Show (voorheen bekend als de Bilsport Performance & Custom Motor Show) terug naar het Elmia congrescentrum in Jönköping. Sinds 1971 presenteert dit evenement het beste van de Zweedse custom car-cultuur Alen is de komende dagen ter plaatse om ons het allerbeste uit de editie van 2024 te brengen.

Speedhunters deed in 2013 voor het eerst verslag van de Custom Motor Show, maar pas een jaar later hebben we er echt onze tanden in gezet. Dus voor de throwback-post van deze week gaan we terug naar Elmia in 2014 om enkele van de opvallende auto’s met een motorwissel te bekijken. Wat zal het evenement van dit jaar opleveren? We zullen het allemaal binnenkort met jullie delen.

1-Motor-Swaps-van-Elmia-Motorsport-2014-33

2014 Functie

Als u een merkpurist bent, wend u dan nu af. Nee serieus, bespaar jezelf de spanning van het kijken naar deze afbeeldingen. Wat we op de Bilsport Performance & Custom Motor Show in Elmia hebben gevonden, kan je misschien ongelukkig maken. Wat de rest van ons betreft, kijk hier eens naar, want je zult niet geloven wat er in zit.

Neem carrosserievarianten van BMW, Toyota, Volvo en Mazda, mix alle motoren door elkaar, voeg wat turbo’s en een heleboel creativiteit toe, en je bent er bijna. Had ik Dodge Viper of Porsche al genoemd? Nee? Nou, dat heb ik nu gedaan, dus als je zo ver bent gekomen, kun je het beste verder lezen. Dit gaat willekeurig worden.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-2

We hoefden niet te ver van de Speedhunters-stand af te dwalen voordat de bouwwerken ons begonnen op te vallen. Een Nissan S15 met een BMW zescilinder met turbo? Ja, dat is zojuist gebeurd. Maar als je het voordeel van het hebben van twee extra cilinders ten opzichte van de standaard SR20DET in ogenschouw neemt, is het eigenlijk logisch. Als je de badges negeert, kan het een kavel van gevoel.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-4

Maar die BMW-basismotor moest toch ergens vandaan komen? Misschien heeft een van de andere Penny Bridge Performance-auto’s daarom een ​​E46 met een Lexus V8 en turbo? Het is alsof ze het expres doen. De rest van de line-up was net zo interessant; projecten zoals een Mitsubishi Lancer Evo IX met dezelfde motoropstelling die je hier kunt zien. Ik hoop echt dat we deze jongens kunnen ontmoeten op de Mantorp Park-dates van Gatebil – het is een interessante collectie waar we nader naar moeten kijken en waar we wat vragen over moeten stellen.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-5

Omdat Zweden de thuisbasis is van Volvo, betekent dit uiteraard dat er veel liefde is voor het binnenlandse product. We hebben gezien dat veel van hun vier- en vijfcilindermotoren serieuze pk’s leveren, maar wat levert nog meer serieuze pk’s op? Je raadt het al: Toyota 2JZ! Zweden en Noorwegen hebben een enorme passie voor de legendarische motor, dus het is geen verrassing om er een te vinden, en het zal zeker niet de laatste zijn op onze tour van gemengd vermogen.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-6

Maar dat is wat mij zo intrigeert aan de mix van makers bij Elmia. Ik bedoel, waarom überhaupt een motorwissel? Een Volvo-motor zou toch zeker de klus hebben geklaard? Ik denk dat het komt omdat het kan. Misschien is de eigenaar van deze, Axel Hajlte, een Toyota-fan, of heeft hij de motor voor een goede prijs opgehaald?

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-9

Hoewel de Volvo’s uit de 200-serie hier in de showhallen populairder lijken te zijn, ben ik blij om te zien dat Axel vanwege zijn bouw voor een 760 uit 1990 heeft gekozen. I denken heeft een latere 9-serie front-end erop …

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-7

Wat wel zeker is: de Toyota-motor is niet voorraad. 875pk!

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-8

Als ik in de cabine kijk, zijn alle kenmerken van op drift gebaseerde actie aanwezig, maar pas toen merkte ik het verbrande rubber op dat achter de achterwielen was achtergebleven. Omdat de rest van de carrosserie onberispelijk was, was dit een grote eer. Een soort ‘ja ik gebruik het’-briefje dat iedereen kan zien.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-30

Toen ik voor het eerst de hoek omsloeg en deze KE20 Toyota Corolla tweedeurs sedan zag, dacht ik meteen aan Australië. De heldere tint en het smetteloze chroomwerk zijn voor mij handelsmerken van die scène. Misschien is het een import? Ik heb lang gedacht dat het bouwen van auto’s in de zon vaak helpt bij de beslissing om voor een felle kleur te gaan. Het andere waar de Australische scene om bekend staat, is natuurlijk grote macht.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-31

Dus toen ik de Weld-achterwielen van dichterbij bekeek – een andere favoriet uit Australië – wist ik dat er aan de voorkant iets interessants aan de hand zou zijn.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-32

Maar eerlijk gezegd had ik geen viercilindermotor verwacht. Ik weet niet waarom, misschien zou het volgens lokale normen als klein worden beschouwd? Toen ontdekte ik dat de op de 3S-GTE gebaseerde motor ongeveer 600 pk levert, wat in dit kleine omhulsel hilarisch zou zijn. Jaren geleden bezat ik een KE20 waarop een 4A-GE was gemonteerd, en die was behoorlijk dodelijk met het bescheiden vermogen dat…

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-34

Met een motorkap en een kleurverandering zou je dit bijna kunnen beschouwen als een slaapcabine – wat nog een goede reden is om van motor te wisselen, omdat mensen nooit zouden raden wat er achter die grote, aan de voorkant gemonteerde intercooler schuilgaat.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-35

Net als bij de Corolla zijn sommige swaps logischer dan andere. Hier nog een 2J die in een BMW E30 is gemonteerd, dit keer samengesteld door Viktor Martensson die ook deze nogal bijzondere bouwde VW Caddy afgelopen jaar. Omdat de basisbehuizing oorspronkelijk ontworpen was om plaats te bieden aan een zescilindermotor, is het niet zo moeilijk te begrijpen waarom de Toyota-motor een logische keuze is, vooral als je ervaring hebt met het tunen ervan.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-36

Je zult je inmiddels gerealiseerd hebben dat het wisselen van motoren nog maar het begin is van het ethos. Voor mij zetten ze de toon van deze builds, en die vrijheid van aanpak betekent dat het eindresultaat vaak net zo onvoorspelbaar is als de motorkeuze zelf. Knijp je ogen tot spleetjes en pas de stijl van deze E30 toe op een S14 en het is echt logisch. Wat ik bedoel is: als je een beproefd recept uit een andere scène neemt en het op je eigen manier door elkaar haalt, zal het over het algemeen slagen.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-38

Het verwijderen van de onderste volant aan de achterkant houdt de achterkant schoon en draagt ​​bij aan de raceauto-attitude. De uitlaat die via het achterste zijpaneel naar buiten komt, is gewoon gemeen!

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-10

Het koppelen van de E30 aan de volgende vondst is eenvoudig, omdat BMW, zoals we hebben gezien, populair is bij de Zweedse mash-upploeg. Van carrosserieën tot motoren, de Duitse fabrikant heeft ons in de loop der jaren voorzien van echt hero metal – de S85B50 M5-motor is daar zeker een deel van. Nu nieuwere M-generaties een V8 met turbocompressor krijgen, zal het kenmerkende Formule 1-typegehuil van de V10 langzaamaan verdwijnen. Naarmate deze motoren ouder worden, zullen ze echter toegankelijker worden op de markt voor tweedehands onderdelen.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-11

Jesper Andersson ging voor de BMW-motor en voegde enkele Porsche-remmen toe. Maar waarin verpakte hij ze allemaal?

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-16

Dit is Zweden toch? Een Volvo 242 uit 1984 natuurlijk!

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-12

Zijn pas voltooide bouwwerk was verbluffend eenvoudig van uitvoering, met rechte, kilometers diepe verf en overal zwarte randen. Heerlijk ingetogen verloor ik wat tijd door rond de salon te cirkelen en alles in me op te nemen.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-14

Hoezeer ik ook van Zweden houd, het herinnert me eraan hoe ver ik had kunnen komen met mijn eigen Volvo 200-serieproject en dat vervolgens niet heb gedaan. Bijna tien jaar geleden kreeg ik er een M3-motor en bak voor aangeboden en als ik die tijd opnieuw had gehad, zou ik waarschijnlijk de arm van de verkoper eraf hebben gebroken.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-15

Dus als ik eerlijk ben, is dit het enige exemplaar dat ik graag in mijn garage zou hebben staan. Hij is smaakvol gebouwd en ik durf te wedden dat hij de weg op zal scheuren als hij helemaal klaar is. Dus als ik deze mee naar huis zou nemen en dit is niet het einde van het artikel, wat komt er dan in vredesnaam? De Echt gekke dingen. Omdat dit niet de laatste V10 is die ik je moet laten zien…

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-17

De meeste basisauto’s die we tot nu toe hebben gezien, zijn voor mij logisch. Het zijn alledaagse modellen die we allemaal kennen en waar we van houden, maar die we normaal gesproken niet associëren met grote vermogens of gekke motorconversies. Dus waarom stoort de thuisbasis van deze Magnusson-supercharged LS1 V8 me zo? Ben je er al achter wat het is?

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-21

Omdat het een Passat-wagon is, daarom! VW heeft wel een 4WD Syncro-versie gemaakt, maar de enige gemodificeerde Passats die ik heb gezien waren erg laag en hebben een onberispelijke wiel- en bandmontage. Maar deze creatie van Psycho Tuning in Noorwegen? Dit is iets anders – en ik ben er dol op. Als je al het werk in ogenschouw neemt dat nodig is om een ​​motorwissel te voltooien, vermoed ik dat de montage van de BMW E39 M5-ophanging en het creëren van een transmissietunnel redelijk eenvoudig waren. Of misschien niet.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-19

In die transtunnel zit een Tremec TKO-600 versnellingsbak en de binnenkant is nu puur business. Ik was ook geïnteresseerd in het tabletgebaseerde instrumentendisplay, aangezien ik hetzelfde wil doen in mijn Volvo. Als een kant-en-klaar project voldoet dit voor mij aan alle eisen. De 21-inch wielen die hij draagt, zijn misschien wat veel naar jouw smaak, maar de 18-inch wielen die hij draagt ​​tijdens het driften zullen dat snel oplossen.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-39

Dus wat zou dat dan kunnen overtreffen? Toch geen FD3S Mazda RX-7? Nou ja, want voor mij is dit nog meer puur WTF? voorwaarden. Als basismodel wordt hij zo goed bediend door een groot aantal motoren – van de originele 13B-rotatiemotor tot SR- en V8-swaps, de keuze is breed en gevarieerd.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-41

Waar ging Martin Enmar voor? Een Viper V10 – 8,0 liter Amerikaanse kracht uit de gelijknamige Dodge.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-42

Maar zoals je kunt zien, was dat niet genoeg. Daarom monteerde hij er twee turbo’s op voor meer vermogen. Zoals motoren gaan, is dit een berg pk’s. Maar hij volgt ook dezelfde lijn als alle andere versies: een populair basisvoertuig (en een Passat) met een beschikbare motor en voor de goede orde wat geforceerde inductie gemengd. Ik weet dat het allemaal misschien nog steeds een beetje vreemd lijkt, maar dat is het niet. Advertenties kunnen dit soort hardware onthullen als je weet waar je moet zoeken. Deze hebben allemaal ook achterwielaandrijving, iets wat ook populair is in dit deel van de wereld, omdat het betekent dat je gekke hoeveelheden rook kunt maken terwijl je heel snel zijwaarts reist.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-43

Dus als je de drie elementen body, motor en power adder neemt en ze toepast op alles wat je leuk vindt (of te pakken kunt krijgen), dan zul je, afgaande op wat ik heb gezien, gegarandeerd een leuke tijd hebben. Als je vindt dat deze constructies heiligschennis zijn en je zo ver bent gekomen, dan wil ik je bedanken voor het lezen, want dit is waar het bij onze liefde voor de autocultuur om draait: ons eigen ding doen. In Zweden is dit echter nog maar het topje van de ijsberg, en wat ons tegenhoudt is hier vrij gewoon.

Motorwissels van Elmia Motorsport 2014-44

Nee, als de Zweden inventief willen worden, doen ze dit soort dingen: een replica van een Porsche 356 coupé met een middengemonteerde, atmosferische 2,5-liter Volvo vijfcilinder. Klinkt tam na wat ik je heb laten zien? Wat als ik je het enige vertelde dat de bouwer Staffan Linden deed het niet zelf doen is het schilderen. Laat me dat even verduidelijken: hij ontwierp en vervaardigde het spaceframe-chassis, en maakte de Porsche-replica-carrosserie volledig zelf en al het andere dat je hier ziet, van de ophanging tot de ramen.

Dus de volgende keer dat je denkt dat iets waar je over nadenkt een beetje ‘daarbuiten’ is, vraag jezelf dan dit af: wat zouden de Zweden doen? Of de Finnen, of de Noren…

Bryn Mosselwitje
Instagram: brynmosselwit

Leave a Comment